About

Saskia Frijns (1993) rondde haar bacheloropleiding viool af aan het Conservatorium van Maastricht en haar masteropleiding bij Elisabeth Perry aan het Utrechts Conservatorium. Ook heeft ze lessen en masterclasses gevolgd bij onder meer Maarten Veeze, Lei Wang, Eszter Haffner, Barbara Doll en Sarah Kapustin.

Saskia remplaçeert regelmatig in orkesten zoals o.a. het Metropole Orkest, philharmonie zuidnederland, het Balletorkest, het Noordpool Orkest en Ars Musica. Als (orkest)musicus is Saskia thuis in veel verschillende genres, van klassiek tot jazz, pop en dance. Ze werkte mee aan nationale en internationale radio-, cd- en tv-opnames en speelde op festivals als Tomorrowland, BBC Proms, ADE en Jazz Middelheim.

Daarnaast musiceert Saskia regelmatig in kamermuziekverband. Zo geeft ze regelmatig concerten samen met haar zus, pianiste Anne Frijns, met wie zij de mooiste muziek uit het viool-pianorepertoire uitvoert, met het hobokwartet Origami Ensemble, en met Duo Stellina, een viool-altvioolduo samen met Bart Folkers.

Naast haar werk als uitvoerend musicus is Saskia ook actief als viooldocente. Ze heeft een eigen lespraktijk op in het Centrum van Utrecht: Het Vioolhuis. Sinds 2022 geeft Saskia ook vioollessen aan De Utrechtse Muziekschool (DUMS).

In 2021 rondde Saskia de Master Applied Musicology af aan de Universiteit Utrecht, en sinds 2020 is ze ook werkzaam achter de schermen. Zo werkte ze als producent bij het Grachtenfestival Amsterdam en is ze betrokken bij kamerorkest Heritage Sinfonietta als artistiek en zakelijk medewerker. In 2022 werkt Saskia als producent voor Jong Metropole.

Vanaf september 2021 is Saskia lid van de Commissie Bosch’ Cultuursysteem. 

Werkervaring

2016-heden – Freelance violiste bij professionele orkesten en ensembles

2016-2018 – Viooldocente bij Muziekschool Kumulus, Maastricht

2018-heden – Eigen vioollespraktijk Het Vioolhuis in Utrecht 

2020-heden – Producent bij Grachtenfestival Amsterdam en NJO/Jong Metropole

2020-heden – Artistiek en zakelijk medewerker bij kamerorkest Heritage Sinfonietta, Roermond 

2021-2024 – Adviseur cultuursubsidies bij Commissie Bosch’ Cultuursysteem

2022 – Viooldocent bij De Utrechtse Muziekschool (DUMS)

Opleiding

2016 – Bachelor of Music, Conservatorium Maastricht

2018 – Master of Music, HKU Utrechts Conservatorium 

2018-2021 – Master Applied Musicology, Utrecht University 
+ minor Kunst, Cultuur en Maatschappij