Home

Saskia Frijns (1993) rondde haar bacheloropleiding viool af aan het Conservatorium van Maastricht en haar masteropleiding bij Elisabeth Perry aan het Utrechts Conservatorium. Ook kreeg ze lessen van onder meer Maarten Veeze, Lei Wang, Eszter Haffner, Barbara Doll en Sarah Kapustin.

Als freelance violiste is Saskia actief in verschillende orkesten en ensembles, zoals het Metropole Orkest, het Noordpool Orkest, Ars Musica en Heritage Sinfonietta. Ook speelde ze onder meer in Het Gelders Orkest, Orkest van het Oosten, Kamerata Zuid, Sinfonia Rotterdam en het Nationaal Jeugdorkest (ook als aanvoerder tweede violen en co-aanvoerder).

Saskia is naast haar werk als freelance musicus actief als viooldocent, producent en organisator van eigen initiatieven. Zo richtte ze in 2021 samen met altviolist Bart Folkers De Bachmobile op, waarmee ze door de Twentse natuur toerden met de muziek van Bach. Ook ontwikkelde ze een eigen kindervoorstelling, Pronken met Pruiken, en is ze actief in verschillende kamermuziekensembles.

Saskia heeft haar eigen lespraktijk, het Vioolhuis, en is daarnaast als docente verbonden aan De Utrechtse Muziekschool (DUMS).